fbpx
bgsqenmkroru

Водни атракции и ефекти

Най-приятната част на басейна обикновено е тази, къдото има инсталиран воден ефект. За възрастните това са хидромасажните или въздушни джетове, водопад, насрещно течение или друго подобно съоръжение, а за децата например - водната пързалка. Разнообразието от водни ефекти е огромно, затова ще се спрем на най-популярните.

 

Худромасажни и въздушни джетове

Всеки басейн може да бъде екипиран с хидромасажно оборудване - водни или въздушни джетове, които работят с помощта на допълнителна тангенторна помпа и компресор. Хидромасажната зона в басейна обикновено е по-плитка или се намира около вътрешното стълбище, което дава възможност за сядане и релаксация.

 

Насрещни течения

Насрещните течения дават възможност за интензивно плуване дори и в малки по размер и обем басейни, като с помощта на мощна помпа, генерират силна струя, която се изстрелва от един основен джет с по-голям диаметър от този на хидромасажните дюзи. Те обикновено се вграждат в стената на басейна, но има и модели, които могат да бъдат просто окачени на нея.

 

Водопади

Те са често срещан и предпочитан воден ефект във всичките си разновидности - изработени от неръждаема стомана, преливащи от едно водно съоръжение в друго, водна стена и т.н. За да се насладите на подобен ефект, системата трябва да бъде снабдена с мощна циркулационна помпа, отговаряща на дебита на водния ефект.

 

Полезно

Отзимяване на басейна

Отзимяване на басейна

1. Почистване на басейна

• Преди пълнене с вода, почистете стените и дъното на басейна от замърсявания. За стените, използвайте продукта Azuro Clear Forte. Сложете върху гъба от препарата Azuro Clear Forte и нанесете на замърсеното фолио.Оставете за 10 минути. Почистете с гъба замърсените места и щателно изплакнете с вода. В случай на силно замърсяване, повторете съответната процедура.

  • Извадете от водата и от дъното на басейна едрите боклуци с помощта на дръжка и дълбока мрежа.

  2. Проверка на изправността на електрическата инсталаци...

Прочети повече

Новини

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Директно от снимачната площадка на новата супер-продукция на bTV, Ви представяме басейн Ибиза 4. Всяка вечер в праймтайма, зрителите на телевизията ще имат възможност да се насладят на сериал, чийто мащаби до момента са непознати за българското кино. Сериалът ще бъден сниман в различни части на света, а басейнът е инсталиран на една от снимачните площадки в Киноцентър "Бояна" в идиличните поли на Витоша. Създателите на сериала пазят подробностите около сюжета в тайна, а снимките продължават еждневно. Ние от Baseini.NET сме горди, че с...

Прочети повече

Връзка с клиента

Свържете се с нас

Свържете се с нас

ПУУЛС ЕУ ЕООД

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Mоб. Телефон: 0876 34 30 73 

Skype: Baseini.net

 

Централен офис: гр. София, бул."Цар Борис" III, No245

e-mail: sales /@/ baseini.net

 

Работно време: понеделник - петък 10.00ч - 18.00ч; събота и неделя - почивни дни;

 

Прочети повече

Последни продукти

Случаен продукт

Тестер таблетки за басейни - измерване на хлор и pH
14,00 лв
Допълнителен блистер