fbpx
bgsqenmkroru

Како да се соберат?

 

Инсталација на базени АЗУРО

Упатство за употреба иконаАко одлучите да инсталирате сопствен базен Azuro, ние ви даваме можност да го прочитате Упатството за инсталација однапред, отстранувајќи го од банерот од десната страна. Во овој случај, гаранцијата за производот е валидна и доколку се исполнети условите за гаранција. Цената на инсталацијата што ја извршивме ние можете да ја видите во понудата за соодветниот производ. Тоа вклучува испорака и инсталација на купената опрема на локација подготвена однапред од купувачот. По инсталацијата на базенот, завршните работи на теренот (пополнување, бетонирање, поплочување, итн.) Се на товар на купувачот.

Фотографии - инсталација на базени АЗУРО

 

 

 

Дали ми треба помош?

Не обидувајте се сами да го инсталирате базенот, ќе ви треба помош од барем уште една личност за да го изградите.

Кои алатки и материјали ми се потребни?

Алатките и материјалите потребни за инсталација се дел од повеќето бугарски домаќинства. Е ви требаат:

 • мотика, лопата, мотика - за израмнување на земјата или за ископување, ако инсталирате базен
 • дрвени штипки, рамна табла, густа нишка, долги клинци за обележување на теренот
 • количка и песок за полнење
 • бетонски плочки (само за овални базени)
 • силиконска пена, леплива лента
 • ниво
 • комплет шрафцигер, нож, клешти
Кои се фазите на инсталација?

Фаза 1: Избор и подготовка за инсталација
Фаза 2: Изградба и пуштање во работа
3-та фаза: Завршни работи околу базенот

Кој ден да се избере за инсталација?

Инсталирањето на базенот треба да се изврши на сончев и без ветер ден, така што ветерот не пречи во правилното поставување на фолијата.

Каде да го инсталирате базенот?
При изборот на вистинското место за инсталирање на вашиот базен, важно е да:
 • Изберете најреден терен со соодветни димензии за базенот во близина на изворот на вода што ќе го користите за снабдување на базенот со вода;
 • Местото на базенот треба да има добра дренажа, а не да задржува вода;
  НЕ поставувајте базен на тврди површини како што се асфалт, чакал, тротоари на отворено или на подземни објекти - канализација, септички јами итн.
 • Бидете сигурни дека внимателно проверете го теренот за одгледување корени плевели или други големи растенија што може да ја оштетат фолијата со текот на времето. Ако најдете многу од нив, добро е да ја третирате областа со анти-плевел, откако ќе ги отстраните;
 • Ако имате намера да инсталирате дополнителни додатоци на базенот, како пумпи, филтри или други електрични апарати во близина на локацијата, но не помалку од 3,5 m од идната локација на базенот, мора да имате извор на енергија.

 


Инсталација на базени IBIZA

инсталација на базен Ибица

Инсталирањето на базените од серијата Ибица ја врши квалификуван инсталатер. Тие не се наменети за инсталирање од страна на клиентот, бидејќи се потребни некои технички процедури во кои неискусен инсталатер може да направи значителни грешки, како што се сечење на wallидот за загадувач, млазница и осветлување. Инсталацијата се изведува на претходно подготвен терен - ископ, бетонска ферманка на дното со арматура и два паралелни wallsида од тули по двете должини на овалот (видете ја визуелизацијата десно), претходно подготвени според шемата на моделот. За инсталација потребно е да се обезбедат повеќе:

 • Проток на вода доволен за да се пополни специфичниот модел на базен за неколку часа (носач на вода). Ако базенот е исполнет со обичен домашен извор на вода, ова обично се случува полека и трае неколку дена по инсталацијата, т.е. филтрацијата и другата опрема на базенот нема да можат да се тестираат и ќе се отстранат сите протекувања.
 • Гумениран кабел 4 квадрати со три јадра и електричен техничар за поврзување на осветлувањето. Installе го инсталираме светилникот на wallидот на базенот, подготвен да биде поврзан од овластен електричар со контролната табла и вашиот електричен систем.
 • Стиропор или фиберглас 10-12 м2 со дебелина од 2, 3 или 4 см (во зависност од тоа дали страничните brickидови од тули се направени прецизно) - потребни за изолација околу theидовите на базенот помеѓу металниот wallид и wallидот.
 • Градежни материјали - бетонски тули (во зависност од големината на базенот).

Фотографии инсталација на базенот на ИбицаЗа детални информации за сите подготвителни и завршни работи и читање на шемите, контактирајте го нашиот технички оддел. Ве молиме, не започнувајте со подготовка на страницата според шемите пред да потпишете договор за набавка, потврда дека базенот е достапен и детални упатства за подготовка на страницата!

 

 

 
Инсталација на базени во Форт ВејнИнсталација на базени ФОРТ ВЕЈН
 
Инсталирањето на базените во Форт Вејн се врши во две фази - инсталација на идовите и една недела подоцна - на лагер. За првата фаза, се подготвува груб ископ според шемата на теренот за специфичниот модел. Бетонска ферманка се прави по контурите на ровот (каде што ќе бидат инсталирани wallsидовите). Следува поставување на theидовите, и после тоа, веќе направениот груб ископ на дното на базенот е избалансиран - од ниско до длабоко, по што е покриен со бетон и арматура. Откако ќе се бетонира целото дно, следува инсталација на лагер за базен. (Видете визуелизација).
Сите пакети на базенот Форт Вејн имаат осветлување. Апаратот за осветлување е инсталиран на wallидот на базенот од страна на техничар за базени НЕ, подготвен за поврзување од квалификуван електричар, чие обезбедување е одговорност на клиентот.
 
Ве молиме, ако сте одбрале специфичен модел, побарајте шема во зависност од локацијата и видот на скалите што ги сакате.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Инсталација на базен од фиберглас
Инсталација на базени CALYPSO и COMPACT
 
Инсталирањето на монолитни базени значително се разликува од монтажните и трае само неколку часа, бидејќи фиберглас и керамички базени се цел модул. Потребен е кран за истовар на базенот, а во случај на невозможност да се обезбеди - многу работна сила. Местото каде што ќе се инсталира базенот мора да биде достапно, т.е. поради нејзината големина не може да биде на места каде што пристапот е ограничен и нема простор низ кој може да помине големото монолитно тело на базенот. Сите пакети на базенот Форт Вејн имаат осветлување. Апаратот за осветлување е инсталиран на wallидот на базенот од страна на техничар за базени НЕ, подготвен за поврзување од квалификуван електричар, чие обезбедување е одговорност на клиентот.
 
Базенот е поставен на претходно подготвена ферманка со фитинзи. Многу популарни во Бугарија се рекламите на базени од фиберглас, кои се инсталираат „без бетон“. Таков производ не постои на европскиот и светскиот пазар! Во случај да го изградите базенот директно во почвата, порано или подоцна во случај на поплава или земјотрес или барем со текот на времето, базенот ќе пукне, без разлика колку е масивна и силна неговата конструкција! По поставувањето на базенот во ровот под скалите и околу базенот, се нанесува хидроизолација и се истура бетон влажен во земја.
 

Полезно

Зимување на базенот

Зимување на базенот

1. Чистење на базенот

• Пред да наполните вода, исчистете ги wallsидовите и дното на базенот од нечистотија. За wallsидови, користете го производот Azuro Clear Forte. Ставете Azuro Clear Forte на сунѓер и ставете го на извалканата фолија. Оставете 10 минути. Исчистете ги контаминираните места со сунѓер и исплакнете темелно со вода. Во случај на големо валкање, повторете ја соодветната постапка.

  • Отстранете ги големите остатоци од водата и од дното на базенот користејќи рачка и длабока мрежа.

  2. Проверете ја услужливоста на електричната инсталација ...

Прочитај повеќе

Новини

Базен Ибица во новата серија на бТВ

Базен Ибица во новата серија на бТВ

Директно од сетот на новата супер-продукција на бТВ, ви го претставуваме базенот Ибица 4. Секоја вечер во ударен термин, телевизиските гледачи ќе имаат можност да уживаат во серија чијашто размера досега не е позната за бугарската кинематографија. Серијата ќе се снима во различни делови на светот, а базенот е инсталиран на едно од местата за снимање во кино центарот Бојана, во идиличните подножје на Витоша. Креаторите на серијата ги чуваат во тајност деталите за заплетот, а снимањето продолжува секој ден. Ние во Baseini.NET сме горди што со ...

Прочитај повеќе

Односи со клиенти

Контактирајте не

Контактирајте не

БАЗЛИ ЕУ EOOD

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Моб. Телефон: 0876 34 30 73 

Скајп: Baseini.net

 

Главна канцеларија: Софија, бул. „Цар Борис Трети“ 245.

е-пошта: продажба / @ / baseini.net

 

Работно време: понеделник - петок 10.00 - 18.00 часот; Сабота и недела - слободни денови;

 

Прочитај повеќе

Најнови производи

Случаен производ

Филер за таблети со хлор Bestway
28,50 лв
Избор на боја
Базен џет со фолија за базен
2250,00 лв
Прикажи ги
Вол паѓа за базени во Мајами
785,00 лв
Големина