fbpx
bgsqenmkroru

Цени на монтажни базени

базениЗа повеќето компании на бугарскиот пазар „Колку чини базен?“ е тешко прашање, бидејќи цената на базенот зависи од комбинација на фактори, како што се големината, материјалите, времетраењето, потребната опрема за тоа - систем за филтрирање, скалила, греење или други додатоци. Дури и со монтажни базени, на клиентот му е тешко однапред да пресмета колку чини изградбата на базенот и неговата опрема.

Е се обидеме да одговориме на главните прашања што ги засегаат сите што ќе одлучат да купат и инсталираат монтажен базен.

Теренски трошоци

Во случај да сте одбрале модел што може да се инсталира над земја и повеќе сакате инсталација над земја, трошоците за теренот ќе бидат минимални - контрола на плевелот, израмнување на теренот и обезбедување дренажа, во случај дренажата на ова место да биде тешка. Сето ова можете да го направите со алатките што ги имате при рака, заедно со целото семејство. 

Ако сте решиле да го имате базенот вграден или полу-вграден во земјата, а моделот што го избравте го дозволува тоа, треба да ги предвидите трошоците за:

  • работи за ископување и отстранување на вишокот земја - може да се направи рачно за мали и полуизградени базени или со опрема, доколку местото дозволува пристап до таквите.
  • бетонска ферманка на дното со арматура и чакал основа - пред поставување на монтажни базени, за да има стабилност и да биде отпорна на природни влијанија, потребно е да се истури бетонска плоча на слој чакал.
  • два паралелни brickида од тула или бетон на издолжените страни на овалот кај базените од серијата Ибица.
  • завршни работи - обложување со цигли на заоблените страни на овалот во базените на Ибица и полнење на влажен бетон во базените од серијата Азуро.
  • тротоарите околу базенот - може да бидат природни - трева или мали камчиња, кои се поставени на површината и во никој случај во задното полнење на базенот или кој било друг соодветен под на отворено што не ги wallидови горните летви на базенот.

 

Трошоци за инсталирање на базен

Базените од серијата Азуро се дизајнирани така што не бараат инсталација од квалификуван техничар. Доброто техничко знаење е доволно за успешно завршување на инсталацијата. Сепак, инсталацијата може да ја изврши специјалист, а нејзината вредност зависи од локацијата и моделот на базенот. За базените Азуро, оваа сума варира помеѓу 250 и 680 лева и вклучува инсталација и испорака и испорака на производот.

Базените од серијата Ибица бараат инсталација од квалификуван техничар. Цената на услугата варира од 350 лева за помалите модели, во населените места во близина на Софија до 950 лева. ДДВ за базени Ибица 4 и Ибица 5 и населби оддалечени повеќе од 300 км од Софија.

 

Цени на монтажни базени

Со цел да се олесни и соодветно да се избере монтажен базен и неговата опрема, базените од серијата Азуро и Ибица се одделени во ценовни пакети, кои вклучуваат сè што е потребно за инсталирање и употреба на базенот. Купување пакет му овозможува на клиентот да заштеди значителна сума од цената на базенот и опремата, доколку е купена одделно, ја елиминира можноста за грешки и избор на несоодветна опрема и ви овозможува да изберете помеѓу две опции - основна опрема во економични пакувања и комплетна опрема. - во пакетите „Премиум“. 

Скоро на кое било друго место ќе ви биде кажано дека мора да додадете нешто друго на цената на избраниот базен што е неопходна за неговата употреба. Во онлајн продавницата на www.baseini.net ќе најдете готови решенија за цени, со ниска и точна цена за базенот и потребните додатоци.

 

Сите цени на страницата www.baseini.net се ажурираат секој ден и вклучуваат ДДВ.

Полезно

Зимување на базенот

Зимување на базенот

1. Чистење на базенот

• Пред да наполните вода, исчистете ги wallsидовите и дното на базенот од нечистотија. За wallsидови, користете го производот Azuro Clear Forte. Ставете Azuro Clear Forte на сунѓер и ставете го на извалканата фолија. Оставете 10 минути. Исчистете ги контаминираните места со сунѓер и исплакнете темелно со вода. Во случај на големо валкање, повторете ја соодветната постапка.

  • Отстранете ги големите остатоци од водата и од дното на базенот користејќи рачка и длабока мрежа.

  2. Проверете ја услужливоста на електричната инсталација ...

Прочитај повеќе

Новини

Базен Ибица во новата серија на бТВ

Базен Ибица во новата серија на бТВ

Директно од сетот на новата супер-продукција на бТВ, ви го претставуваме базенот Ибица 4. Секоја вечер во ударен термин, телевизиските гледачи ќе имаат можност да уживаат во серија чијашто размера досега не е позната за бугарската кинематографија. Серијата ќе се снима во различни делови на светот, а базенот е инсталиран на едно од местата за снимање во кино центарот Бојана, во идиличните подножје на Витоша. Креаторите на серијата ги чуваат во тајност деталите за заплетот, а снимањето продолжува секој ден. Ние во Baseini.NET сме горди што со ...

Прочитај повеќе

Односи со клиенти

Контактирајте не

Контактирајте не

БАЗЛИ ЕУ EOOD

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Моб. Телефон: 0876 34 30 73 

Скајп: Baseini.net

 

Главна канцеларија: Софија, бул. „Цар Борис Трети“ 245.

е-пошта: продажба / @ / baseini.net

 

Работно време: понеделник - петок 10.00 - 18.00 часот; Сабота и недела - слободни денови;

 

Прочитај повеќе

Најнови производи

Случаен производ