fbpx
bgsqenmkroru

Видове сауни

Изживяването в сауната зависи много от типа й. Има много различни видове сауни. Ще разгледаме най-често срещаните и накратко ще опишем по какво всяка от тях се различава от останалите.
 
Сауна на дърва - традиционна финландска сауна

Сауната с печка на дърва е оригиналната финландска сауна. Дървата се използват, като гориво за загряване на сауната, като се изгарят в печката. Необходимата температура се достига чрез контрол на огъня в нея. Идеалната температура за традиционната финландска сауна е не по-малка от 66 С, когато се измерва и може да достигне доста повече. Пръскането на вода върху нажежените вулканични камъни контролира влажността в сауната.
 
Електрическа „мокра“ сауна

Понастоящем по-голямата част от хората в света използват електрическати отопляема сауна. Този тип сауна е ефективна и лесна за използване. За удобство може да се използва контролно табло, а електрическата печка най-често е монтирана до стената.  Съществуват печки за сауни с различни мощности.
 
Парна сауна (парна баня)

Този тип съоръжение прилича повече на античините турски бани в османски стил, а толкова на сауна, тъй като нивото на влажност на парната баня е 100%, а температурата е много по-ниска, отколкото в традиционната финландска сауна. Освен това липсва дърво в интериора, а пейките обикновено са на едно ниво и температурата се контролира от термостат, достигащ нива от 49°С.
 
Инфрачервена сауна

Инфрачервената топлина загрява тялото на човек, а не въздуха в кабината. Това е причината, поради която този тип сауна е известен също като "стая за термотерапия". Водата не се използва в инфрачервените помещения, така че влажността в тях е много ниска. Този тип сауна е подходящ за тонизиране на мускулите преди или след спорт и детоксикация.

Полезно

Отзимяване на басейна

Отзимяване на басейна

1. Почистване на басейна

• Преди пълнене с вода, почистете стените и дъното на басейна от замърсявания. За стените, използвайте продукта Azuro Clear Forte. Сложете върху гъба от препарата Azuro Clear Forte и нанесете на замърсеното фолио.Оставете за 10 минути. Почистете с гъба замърсените места и щателно изплакнете с вода. В случай на силно замърсяване, повторете съответната процедура.

  • Извадете от водата и от дъното на басейна едрите боклуци с помощта на дръжка и дълбока мрежа.

  2. Проверка на изправността на електрическата инсталаци...

Прочети повече

Новини

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Директно от снимачната площадка на новата супер-продукция на bTV, Ви представяме басейн Ибиза 4. Всяка вечер в праймтайма, зрителите на телевизията ще имат възможност да се насладят на сериал, чийто мащаби до момента са непознати за българското кино. Сериалът ще бъден сниман в различни части на света, а басейнът е инсталиран на една от снимачните площадки в Киноцентър "Бояна" в идиличните поли на Витоша. Създателите на сериала пазят подробностите около сюжета в тайна, а снимките продължават еждневно. Ние от Baseini.NET сме горди, че с...

Прочети повече

Връзка с клиента

Свържете се с нас

Свържете се с нас

ПУУЛС ЕУ ЕООД

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Mоб. Телефон: 0876 34 30 73 

Skype: Baseini.net

 

Централен офис: гр. София, бул."Цар Борис" III, No245

e-mail: sales /@/ baseini.net

 

Работно време: понеделник - петък 10.00ч - 18.00ч; събота и неделя - почивни дни;

 

Прочети повече

Последни продукти

Случаен продукт