bgenroru
Реактивносвързваща хидроизолация webertec Superflex D2 - 24 кг

Реактивносвързваща хидроизолация webertec Superflex D2 - 24 кг


Продажна цена с ДДС: 275,00 лв
Двукомпонентна, реактивно-свързваща еластична хидроизолация webertec Superflex D2. Tемпературно-независимо съхнене за 24 часа. Хидроизолационен слой под керамични плочки или естествен камък при всякакви класове на водно натоварванe. Разфасовкa: 24 кг;

{tab ОПИСАНИЕ|info}

ОПИСАНИЕ:

weber.tec Superflex D 2 e двукомпонентна силно еластична, реактивносвързваща се хидроизолация за хидроизолиране на вътрешни и външни пространства като фундаментни стени и плочи, водни резервоари и др. Подходяща за хидроизолиране под плочки по стени и подове в мокри помещения, тераси и балкони, както и на плувни басейни. Може да се използва като свързващ слой върху стари полимер модифицирани битумни покрития при нови хидроизолационни работи по фундаментни стени. weber.tec Superflex D 2 сe отличава с изключително лесно нанасяне поради кремообразната консистенция на материала. Втвърдява се без остатъчен стрес и без пукнатини дори в случаите на вятър и UV лъчи. Върху готовата хидроизолация могат да се лепят плочки по тънкои среднослойния метод с еластични лепила.

Основните приложения на продукта са:

 • Фундаментни стени и плочи;
 • Под керамични плочи;
 • Мокри помещения, тераси и балкони;
 • Плувни басейни;
 • Резервоари за вода и др.

 

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

Двукомпонентна, силно еластична, реактивно свързваща се хидроизолационна обмазка за хидроизолиране на вътрешни и външни пространства. Базирана на нова технология със специален свързвател, позволяваща независимо от атмосферните условия свързване.

Използва се за премостващо пукнатини хидроизолиране на вътрешни и външни пространства като фундаментни стени и плочи, водни резервоари и др. Също така е подходяща за хидроизолиране под плочки по стени и подове в мокри помещения, тераси и балкони, както и на плувни басейни. Може да се използва като свързващ слой върху стари полимер модифицирани битумни покрития при нови хидроизолационни работи по фундаментни стени. Отличава се с изключително лесно нанасяне поради кремообразната консистенция на материала. Втвърдява се без остатъчен стрес и без пукнатини дори в случаите на вятър и UV лъчи. Върху готовата хидроизолация могат да се лепят плочки по тънко- и среднослойния метод с еластични лепила.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ: 

Смесване
Отворено време за работа
Почистване
Брой нанасяни слоеве
Може да се покрие
Пешеходен трафик
Полагане на плочки
Пълно водно натоварване
Пълно втвърдяване
Полагане
Плътност след смесване
Консистенция
Цвят
1:1 по тегловни части
около 45 минути при стандартни условия
с вода, докато е прясна
най-малко 2 слоя
след около 90 мин.
след около 4 часа при стандартни условия
след около 4 часа при стандартни условия
след 3 дни
независимо от основата и атмосферните условия* - след максимум 24 часа
баданарка, маламашка, валяк, машинно
около 1,07 kg/dm3
кремообразна
сив

*дори при +5° C и 95% относителна влажност

 

РАЗХОДНА НОРМА:

Тип
Мокри помещения, балкони, тераси, басейни
При капилярно покачена вода и почвена влага, почвени и инфилтрирани дъждовнибезнапорни води
Напорна вода (до 3 m под земната повърхност)
Водни резервоари (до 15 m воден стълб)
Мин. обща дебелина на покритието
2.00 мм
2.00 мм
2.50 мм
2.50 мм
Общ разход
Около 2.50 кг
Около 2.50 кг
Около 3.10 кг
Около 3.10 кг

 

ОПАКОВКА:

 • Комбинирана опаковка 24 kg
 • Течен компонент (А) 15 kg
 • Сух компонент (В) 15 kg

 

СРОК НА ГОДНОСТ И СЪХРАНЕНИЕ:

 • Да се съхранява в сухи помещения при температури над 0° C.;
 • Срок на годност в оригинални неотворени опаковки - 6 месеца от датата на производство.

 

 {tab ИНСТРУКЦИИ И ДОКУМЕНТИ|warning}

РЕСУРСИ ЗА СВАЛЯНЕ:

label

ТЕХНИЧЕСКА КАРТА

information

ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

 

ВАЖНО!

 • Да не се нанася върху замръзнали повърхности и при температура на основата над +30° C.

 

ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ПОЛАГАНЕ:

Температурата на въздуха или основата при полагането да бъде от +3° C до +30° C. Трябва да се нанесат минимум 2 слоя върху цялата повърхност - около 1.25 kg за постигане на 1 mm дебелина на изсъхналия слой. Минималната обща дебелина на слоевете във всяка една точка трябва да отговаря на стойността, описана в таблицата с водните натоварвания (виж разходната норма). Вторият/третият слой да се нанесе, когато долният слой вече не може да бъде повреден от последващото полагане.

 

ПОДГОТОВКА НА ОСНОВАТА: 

Основата трябва да бъде здрава, чиста и без свободни частици. Водоотблъскващите остатъци (например кофражни масла, грес или боя) трябва да бъдат почистени. Предварително намокрете равномерно основата. Силно абсорбиращите основи следва да се грундират с weber.prim 801 неразреден, или разреден с чиста вода в съотношение до 1:1.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОЛАГАНЕ:

 1. webertec Superflex D 2 Instrukcii za polaganeВъншно и вътрешно хидроизолиране под земното ниво (фундаментни стени).
  Пукнатините, дупките и отворите по основата следва да бъдат запълнени, а изпъкналите части изчукани. Външните ъгли трябва да се заоблят, а във вътрешните ъгли да се оформи холкер с weber.tec 933. В случаите на вътрешно хидроизолиране в основи по вътрешните ъгли също трябва да се изпълни холкер с weber.tec 933, който да предпази от проникване на вода с негативно налягане. weber.tec Superflex D2 се нанася по стените и холкерите, както е описано в графа “РАЗХОДНА НОРМА”.
 2. Свързващ слой върху съществуващи полимерно модифицирани битумни покрития.
  Съществуващите, здраво свързани полимер-битумни покрития или бои трябва да се почистят от всякакви намаляващи адхезията вещества и свободни частици с вода под налягане. Старата хидроизолация трябва да се отстрани напълно при връзките на стените с плочата. weber.tec Superflex D 2 се нанася в един слой върху битумните покрития и в два слоя при връзката стена - плоча. Минералната основа трябва да се навлажни предварително. Разходът е около 2.5 kg/m2 в зоната на връзките и около 0.7 kg/m2 по стените. След изсъхване на свързващия слой може да се положи новото битумно покритие.
 3. Хидроизолиране под плочки.
  Предварително по връзките стена - под и по ъглите с weber.tec Superflex D 2 следва да се залепят хидроизолационните ленти weber.tec 828 DB 75, както и вътрешните и външните хидроизолационни ъгли. В случаите на хидроизолиране на плувни басейни по връзките следва да се вгради стъклофибърна мрежа между два слоя weber.tec Superflex D 2. След това цялата повърхност се обмазва с най-малко 2 слоя от weber.tec Superflex D 2.
 4. Хидроизолиране върху стари плочки.
  Със свързващия грунд weberprim plus Грунд следва да се грундират гланцираните и/или матовите плочки в помещенията или по тераси и балкони. Предварително да се направи тест за свързване на хидроизолацията с нанесения грунд. Ако свързването е незадоволително, се препоръчва механично награпяване на основата. weber.tec Superflex D 2 се нанася върху изсъхналия weberprim plus Грунд максимум до 2 дни след грундиране.
 5. Метални повърхности.
  Всички видове метални повърхности трябва да се почистят с разредител и след това директно да се обмажат с weber.tec Superflex D 2.

 

НЕОБХОДИМИ ИНСТРУМЕНТИ:

 • Чист съд за размесване
 • Миксер с подходящ накрайник
 • Широка четка/баданарка
 • Мистрия
 • Маламашка

 

СМЕСВАНЕ:

Компонент А и компонент В се смесват в съотношение 1:1 тегловни части в чист съд. Размесват се до постигане на хомогенна консистенция с помощта на нискооборотна машина с подходящ накрайник. Време за смесване – около 2–3 min.

 

 {tab ДОСТАВКА|danger}

СРОК ЗА ДОСТАВКА:

 • Срок за доставка: до 1-2 работни дни
 • Доставката е за сметка на купувача с 21% отстъпка от стандартните тарифи на куриерска фирма "Еконт". Може също да вземете избран

Полезно

Отзимяване на басейна

Отзимяване на басейна

1. Почистване на басейна

• Преди пълнене с вода, почистете стените и дъното на басейна от замърсявания. За стените, използвайте продукта Azuro Clear Forte. Сложете върху гъба от препарата Azuro Clear Forte и нанесете на замърсеното фолио.Оставете за 10 минути. Почистете с гъба замърсените места и щателно изплакнете с вода. В случай на силно замърсяване, повторете съответната процедура.

  • Извадете от водата и от дъното на басейна едрите боклуци с помощта на дръжка и дълбока мрежа.

  2. Проверка на изправността на електрическата инсталаци...

Прочети повече

Новини

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Директно от снимачната площадка на новата супер-продукция на bTV, Ви представяме басейн Ибиза 4. Всяка вечер в праймтайма, зрителите на телевизията ще имат възможност да се насладят на сериал, чийто мащаби до момента са непознати за българското кино. Сериалът ще бъден сниман в различни части на света, а басейнът е инсталиран на една от снимачните площадки в Киноцентър "Бояна" в идиличните поли на Витоша. Създателите на сериала пазят подробностите около сюжета в тайна, а снимките продължават еждневно. Ние от Baseini.NET сме горди, че с...

Прочети повече

Връзка с клиента

Свържете се с нас

Свържете се с нас

ПУУЛС ЕУ ЕООД

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Mоб. Телефон: 0876 34 30 73 

Skype: Baseini.net

 

Централен офис: гр. София, бул."Цар Борис" III, No245

e-mail: sales /@/ baseini.net

 

Работно време: понеделник - петък 10.00ч - 18.00ч; събота и неделя - почивни дни;

 

Прочети повече

Последни продукти

Случаен продукт

Джет за басейни с фолио Sena Jet
2590,00 лв
Вид