fbpx
bgsqenmkroru

Отзимяване на басейна

Отзимяване на басейни1. Почистване на басейна

• Преди пълнене с вода, почистете стените и дъното на басейна от замърсявания. За стените, използвайте продукта Azuro Clear Forte. Сложете върху гъба от препарата Azuro Clear Forte и нанесете на замърсеното фолио.Оставете за 10 минути. Почистете с гъба замърсените места и щателно изплакнете с вода. В случай на силно замърсяване, повторете съответната процедура.

  • Извадете от водата и от дъното на басейна едрите боклуци с помощта на дръжка и дълбока мрежа.

 2. Проверка на изправността на електрическата инсталация и оборудването

 ВАЖНО! Профилактиката и проверката на електрическата система и оборудването е най-важната стъпка в процеса на пускане в експлоатация на басейна, която не трябва да бъде пропускана никога.

  • Проверете всички електрически уреди - филтърни помпи, термо-помпи, осветление, трансформатор и др. за евентуални повреди - нарушения по цялостта на корпуса, кабела, щепсела и т.н., наличие на корозия, повреди причинени от разлив на вода или наводнение, замръзване и т.н. Ако откриете подобен проблем, не стартирайте уреда, а се обърнете към оторизиран сервиз за тест и ремонт на оборудването.
  • Направете профилактика на Вашата електрическа система. Обърнете се към квалифициран ел. техник, за да бъде проверена изправността на контактите, прекъсвачите, дефектнотоковата защита и всички компоненти системата.

Напомняме на всички наши клиенти и собственици на басейни, че инсталацията на дефектнотокова защита от квалифициран ел. техник е задължителна за всички видове басейни, към които има свързано ел. оборудване, включително и надуваемите!

3. Включване на филтрация и уреда за затопляне на вода

  • Свържете маркучите към пясъчната филтрация. При пясък, използван в продължение на 2 години, препоръчително е той да бъде заменен с нов.

  • Свържете маркучите към слънчевите панели или топлинните помпи.

Информация относно свързването и начинът на експлоатация се намира в инструкциите за употреба на продукта.

  • Проверете и затегнете всички връзки, за да се избегне изтичане на вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: В случай на опасност от нощни студове оставете да работи филтрацията през нощта и нека водния поток да преминава през слънчевия панел.

Това ще предпази филтрацията и соларния панел от евентуална повреда, причинена от замръзване.

 4. Пълнене на басейна с вода

 • Напълнете басейна с вода до средата на скимера и пуснете филтрация да работи за 24 часа. Почистете дъното на басейна с помощта на вакумна четка или с робот.

 5. Проверете и регулирайте твърдостта на водата.

 • Ние препоръчваме за измерване на нивото на твърдостта на водата в басейна да се използва Azuro капков тестер за твърдост на водата. Коригирайте стойността на твърдостта на водата ако е под 18°N.

Препоръчваме да регулирате твърдостта на водата веднага след като сте напълнили басейна, като за тази цел може да използвате препарата Azuro Ca. Началната доза е 100 мл от Azuro Ca за 10 m3 (10000 литра) вода. В случай на много твърда вода и повишено съдържание на желязо и манган препоръчваме повишаване на дозата до макс. 300 мл на 10 м3 вода.

 6. Проверете и регулирайте стойностите на рН

 • Използвайте капков тестер или тестер на таблетки за измерване на стойността на рН. РН трябва да бъде между 7.0 до 7.4.

 • за повишаване на рН с 0.2 на 10 m3 (10 000 литра), добавете 100 грама

Azuro рН плюс.

 • За да се намали стойността на рН с 0,2 на 10 m3 (10 000 литра) се добавят около 150 грама Azuro рН минус.

ЗАБЕЛЕЖКА: рН се отразява на ефективността и потреблението на препаратите за пречистване и подържане на водата.

 7. Добавете бърз хлор на гранули Azuro Chlor Shock G

 • Azuro Chlor Shock G в доза от около 100 грама гранули на 10 m3 (10 000 литра).

 • След 24 часа се проверява с капковия тестер или тестер на таблетки Azuro Cl рН стойностите на свободния хлор.

Според измерените стойности (съдържанието на хлор не трябва да бъде по-ниско от 0.3 мг / л) се добавят хлорни таблетки в плаващия дозатор. В случай на

необходимост от прилагане на поредната доза Azuro Chlor Shock-G внимателно прочетете инструкциите.

 СЪВЕТ: За да попречите бързото изпаряване на хлорa и да намалите потреблението на препарати за третиране на водата в басейна добавете Azuro Chlor Stabil.

Полезно

Отзимяване на басейна

Отзимяване на басейна

1. Почистване на басейна

• Преди пълнене с вода, почистете стените и дъното на басейна от замърсявания. За стените, използвайте продукта Azuro Clear Forte. Сложете върху гъба от препарата Azuro Clear Forte и нанесете на замърсеното фолио.Оставете за 10 минути. Почистете с гъба замърсените места и щателно изплакнете с вода. В случай на силно замърсяване, повторете съответната процедура.

  • Извадете от водата и от дъното на басейна едрите боклуци с помощта на дръжка и дълбока мрежа.

  2. Проверка на изправността на електрическата инсталаци...

Прочети повече

Новини

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Директно от снимачната площадка на новата супер-продукция на bTV, Ви представяме басейн Ибиза 4. Всяка вечер в праймтайма, зрителите на телевизията ще имат възможност да се насладят на сериал, чийто мащаби до момента са непознати за българското кино. Сериалът ще бъден сниман в различни части на света, а басейнът е инсталиран на една от снимачните площадки в Киноцентър "Бояна" в идиличните поли на Витоша. Създателите на сериала пазят подробностите около сюжета в тайна, а снимките продължават еждневно. Ние от Baseini.NET сме горди, че с...

Прочети повече

Връзка с клиента

Свържете се с нас

Свържете се с нас

ПУУЛС ЕУ ЕООД

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Mоб. Телефон: 0876 34 30 73 

Skype: Baseini.net

 

Централен офис: гр. София, бул."Цар Борис" III, No245

e-mail: sales /@/ baseini.net

 

Работно време: понеделник - петък 10.00ч - 18.00ч; събота и неделя - почивни дни;

 

Прочети повече

Последни продукти

Случаен продукт