fbpx
bgsqenmkroru

Избор на материал и оборудване

ДЪРВЕСИНА

Когато дори само помислим за сауна сякаш недейно усещаме аромата на иглолистна дървесина. Нейните многобройни качества я правят една от най-подходящите за изграждане на сауна.
Преди всичко за изработка на сауна се използва мека дървесина, тъй като тя по-добре ще абсорбира топлината и освободената пара. Освен това, иглолистната дървесина няма да бъде прекалено гореща на допир. От друга страна твърдата дървесина бързо се загрява. Идеални сортове иглолистните дървета са смърча, бора и кедъра.
И трите вида са практични и подходящи. Боровата дървесина е подобна на смърча, с изключение на това, че има по-големи възли, които се отронват, когато изсъхне.
Кедровото дърво е с наситен цвят, издръжливо на гниене и излъчва приятен аромат при нагряване. Трябва да се избягва дървесина, която съдържа смола и сокове. При нагряване могат да се освободят опасни пари и изключително гореща течност, която може да ви изгори.
Без значение от каква дървесина е направена сауната, по същите причини, от изключителна важност е тя да не се обработва с бои и химикали, а да остане натурална.

 

ПЕЧКА И КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ

Печката е основното и най-важно оборудване на всяка традиционна сауна. Ако помещнието, в което ще бъде изградена сауната не разполага с трифазно електричество, тогава по-удачен вариант биха били инфраред нагреватели или печка на дърва, тъй като в протичвен случай времето за загряване на сауната с монофазно екетричество би било неприемливо дълго. Съществуват различни по мощност печки за сауна с интегрирано управление или с външни контролни панели. Те се свързавт към електрическата мрежа със силиконови кабели, които имат висока топлоиздръжливост. Особено важно при избора на печка за сауна е, тя да бъде съобразена с обема на въздух в сауната. 

 

ОСВЕЛЕНИЕ

Осветлението в сауната почти винаги е приглушено - дървен аплик, монтиран на стената в алпийски стил, елегантно линейно LED осветление или RBG многоцветно осветително тяло за хромотерапия. Изборът на цвят влияе силно и субективно върху усещането на всеки човек. Така например червения цвят, при някой хора възбужда сетивата, а при други създава усещане за топлина. Зелената светлина се свързва с успокоението и жизнената енергия, жълтата - с огъня и силата, оранжевата - с емоциите и сексиалността, а синята - с чистотата и често също създава усещане за прохлада.

Полезно

Отзимяване на басейна

Отзимяване на басейна

1. Почистване на басейна

• Преди пълнене с вода, почистете стените и дъното на басейна от замърсявания. За стените, използвайте продукта Azuro Clear Forte. Сложете върху гъба от препарата Azuro Clear Forte и нанесете на замърсеното фолио.Оставете за 10 минути. Почистете с гъба замърсените места и щателно изплакнете с вода. В случай на силно замърсяване, повторете съответната процедура.

  • Извадете от водата и от дъното на басейна едрите боклуци с помощта на дръжка и дълбока мрежа.

  2. Проверка на изправността на електрическата инсталаци...

Прочети повече

Новини

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Директно от снимачната площадка на новата супер-продукция на bTV, Ви представяме басейн Ибиза 4. Всяка вечер в праймтайма, зрителите на телевизията ще имат възможност да се насладят на сериал, чийто мащаби до момента са непознати за българското кино. Сериалът ще бъден сниман в различни части на света, а басейнът е инсталиран на една от снимачните площадки в Киноцентър "Бояна" в идиличните поли на Витоша. Създателите на сериала пазят подробностите около сюжета в тайна, а снимките продължават еждневно. Ние от Baseini.NET сме горди, че с...

Прочети повече

Връзка с клиента

Свържете се с нас

Свържете се с нас

ПУУЛС ЕУ ЕООД

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Mоб. Телефон: 0876 34 30 73 

Skype: Baseini.net

 

Централен офис: гр. София, бул."Цар Борис" III, No245

e-mail: sales /@/ baseini.net

 

Работно време: понеделник - петък 10.00ч - 18.00ч; събота и неделя - почивни дни;

 

Прочети повече

Последни продукти

Случаен продукт

Водопад за басейни Cobra
1495,00 лв
Размер