bgenroru
Лепило за естествен камък weber.col Трас

Лепило за естествен камък weber.col Трас - 25 кг


Продажна цена с ДДС: 34,25 лв
Лепило за естествен камък weber.col Трас, Клас: С2 ТЕ S1 за плочки с големи размери, силно еластично и устойчиво на деформации. Разфасовка: 25 кг;

ОПИСАНИЕ

ОПИСАНИЕ:

weber.col трас е силноеластично тънкослойно и среднослойно трасово лепило за естествен камък с клас C2 TE S1. Подходящо е за лепене на големи плочки и естествен камък. Силно еластично и устойчиво на деформации. Намалява риска от ефлоресценция.
weber.col трас е подходящо за нечуствителни на влага калибрирани и некалибрирани камъни, клинкер и травертин. Може да се използва при подово отопление и в басейни. Съдържанието на трас дава по-голяма сигурност срещу ефлоресценция при вътрешни и външни условия.


Основните приложения на продукта са:

  • Керамични стенни и подови настилки, както и такива с големи размери;
  • Каменни облицовки, които не са чувствителни към изцветяване;
  • Мозайки, гранитогрес и бетонни блокчета;

 

УПОТРЕБА:

Висококачествено сиво прахообразно лепило за плочки с добавка от трас, с изключителна еластичност, което позволява използването му в мокри и студени помещения с голяма натовареност, както  и с водно налягане. Лепилото гарантира висока устойчивост на покритието при външни и вътрешни условия. Особено подходящо за полагане на нечувствителни към влага естествени камъни, клинкер, травертин, както и за полагане на покрития върху подово отопление и басейни.
Съдържанието на трас във weber.col Tрас, дава по-голяма сигурност срещу ефлоресценция при вътрешни и външни условия.

За полагане на покрития върху основи от бетон, варо-циментови мазилки и газобетон, при външни и вътрешни условия. Лепилото може да се използва и за покрития върху гипсокартонени и гипсофазерни плоскости, при вътрешни условия. Подходящо е за полагане на керамични плочки, теракота, гранитогрес, естествени каменни облицовки, клинкер, травертин и стъклокерамични плочки в областта на тераси, душкабини, фасади, басейни, лепене на подпрозоречен камък, както и за производствени и ремонтни помещения. Благодарение на добавката от трас и специалната формула на този продукт се постига много голяма сигурност срещу предотвратяването на ефлоресценцията, която се проявява, като появата на бял прах или бели петна по повърхността на настилките и облицовките.
Може да се използва и за полагане на плочки върху непорьозни покрития – стара боя или съществуващи плочки. Лепилото е подходящо решение при полагане на керамични или каменни покрития на фасади в цокълната област, както и върху подово отопление.
Лепилото е особено подходящо за полагане на покрития при външни и тежки условия, като след изсъхването си е устойчиво на замръзване, постоянно мокрене и нагряване от слънчеви лъчи. Положените покрития са с много висока устойчивост на натоварване – тежки предмети, стелажи, машини и голям човекопоток.

 

РАЗХОДНА НОРМА:

Около 2 – 5 kg/m2 в зависимост от условията, на които ще е изложено покритието, размера на плочките и равността на основата. При силно натоварени помещения лепилото се нанася не само върху основата, но и върху гърба на плочката, което може да повиши разхода до 5 kg/m2. За оптимизиране на разхода на лепило основата трябва да бъде подготвена максимално равна, без дупки и неравности.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ: 

(Техническите показатели са определени при температура от +23° C и относителна влажност на въздуха 50%)

Отговаря на изискванията на стандарт: БДС EN 12004, БДС EN 12002 за циментово лепило, клас C2TE /S1

Якост на сцепление съгласно БДС EN 1348:

- начална якост
- след термично третиране
- след потапяне във вода
- след цикли на замръзване-размръзване
> 1 N/mm2
> 1 N/mm2
> 1 N/mm2
> 1 N/mm2

 

Устойчивост на приплъзване
Необходимо количество вода
Време за отлежаване на разтвора
Отворено време
Време за работа
Време за коригиране
Фугиране
Пълно натоварване
≤ 0,5 mm
около 5-5,75 l за 25 kg прахообразен материал
5 min
20 min
3 часа
15 min
след 24 часа
след 7 дни

 

 

 

Полезно

Отзимяване на басейна

Отзимяване на басейна

1. Почистване на басейна

• Преди пълнене с вода, почистете стените и дъното на басейна от замърсявания. За стените, използвайте продукта Azuro Clear Forte. Сложете върху гъба от препарата Azuro Clear Forte и нанесете на замърсеното фолио.Оставете за 10 минути. Почистете с гъба замърсените места и щателно изплакнете с вода. В случай на силно замърсяване, повторете съответната процедура.

  • Извадете от водата и от дъното на басейна едрите боклуци с помощта на дръжка и дълбока мрежа.

  2. Проверка на изправността на електрическата инсталаци...

Прочети повече

Новини

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Директно от снимачната площадка на новата супер-продукция на bTV, Ви представяме басейн Ибиза 4. Всяка вечер в праймтайма, зрителите на телевизията ще имат възможност да се насладят на сериал, чийто мащаби до момента са непознати за българското кино. Сериалът ще бъден сниман в различни части на света, а басейнът е инсталиран на една от снимачните площадки в Киноцентър "Бояна" в идиличните поли на Витоша. Създателите на сериала пазят подробностите около сюжета в тайна, а снимките продължават еждневно. Ние от Baseini.NET сме горди, че с...

Прочети повече

Връзка с клиента

Свържете се с нас

Свържете се с нас

ПУУЛС ЕУ ЕООД

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Mоб. Телефон: 0876 34 30 73 

Skype: Baseini.net

 

Централен офис: гр. София, бул."Цар Борис" III, No245

e-mail: sales /@/ baseini.net

 

Работно време: понеделник - петък 10.00ч - 18.00ч; събота и неделя - почивни дни;

 

Прочети повече

Последни продукти

Случаен продукт

Тестер таблетки за басейни - измерване на хлор и pH
12,00 лв
Допълнителен блистер