fbpx
bgsqenmkroru

Как да сглобим?

 

Монтаж на басейни AZURO

User manual iconАко решите да монтирате сам своя басейн Азуро, ние Ви предоставяме възможност предварително да се запознаете с Ръководството за инсталация, като го свалите от банера вдясно. В този случай гаранцията на продукта е валидна също, ако са спазени гаранционните условия. Цената на монтажа, извършен от нас може да видите в офертата за съответния продукт. Тя включва доставка и инсталация на закупеното оборудване при предварително подготвен от купувача терен. След инсталацията на басейна довършителните работи по терена (обратен насип, бетониране, поставяне на настилка и т.н.) са за сметка на купувача.

Снимки - монтаж на басейни АЗУРО

 

 

 

Имам ли нужда от помощ?

Не се опитвайте да монтирате басейна сами, за изграждането му ще Ви бъде необходима помощта на най-малко още един човек.

Какви инструмени и материали са ми необходими?

Инструментите и материалите, необходими за монтажа са част от повечето български домакинства. Ще Ви бъдат небходими:

 • мотика, лопата, търмък – за изравняване на терена или изкопни работи, ако вграждате басейна
 • дървени колчета, плоска дъска, дебел конец (канап), дълги пирони за маркиране на терена
 • ръчна количка и пясък за насипване
 • бетонни плочки (само за овалните басейни)
 • силиконова пяна, задраволепящ скоч (лепяща лента)
 • нивелир
 • комплект отвертки, нож, клещи
Какви са етапите на монтажа?

1. ЕТАП: Избор и подготовка за инсталиране
2. ЕТАП: Изграждане и пускане в експлоатация
3. ЕТАП: Довършителни работи около басейна

Какъв ден да изберем за монтжа?

Монтажа на басейна трябва да стане в слънчев и безветрен ден, за да не пречи вятърът на правилното разполагане  на фолиото.

Къде да монтирам басейна?
При избора на точното място за монтаж на Вашия басейн е важно:
 • Да изберете максимално равен терен с подходящите за басейна размери в близост до водоизточника, който ще използвате за снабдяването на басейна с вода;
 • Мястото на басейна трябва да има добро водоотичане, да не задържа вода;
  НЕ монтирайте басейна върху твърди повърхности като асфалт, чакъл, външни настилки или върху подземни съоръжения – канлизация, септични ями и др.
 • Задължително проверете внимателно терена за наличие на нарастващи корени на плевелни или други големи растения, които биха могли да увредят фолиото след време. Ако откриете множество такива е добре след отстраняването им да третирате мястото с препарат против плевели;
 • Ако възнамерявате да монтирате допълнителни аксесоари към басейна, като помпи, филтри или други ел. уреди в близост до терена, но не по малко от 3,5м от бъдещото разположение на басейна трябва да имате енергоизточник.

 


Монтаж на басейни IBIZA

монтаж на басейн Ibiza

Монтажът на басейните от серията Ибиза се извършава от квалифициран монтажник. Те не са предназначени за монтаж от клиента, тъй като се налагат някой технически процедури, при които неопитен инсталатор може да допусне съществени грешки, например изрязването на стената за скимер, дюза и осветление. Монтажът се извършва върху предварително подготвен терен - изкоп, бетонна замазка на дъното с арматура и две паралелни тухлени стени по двете дължини на овала (виж визуализацията в дясно), предварително подготвени по схемата на модела. За монтажа е необходимо да осигурите още:

 • Воден дебит достатъчен да напълни конкретния модел басейн за няколко часа (водоноска). Ако басейнът се пълни от обикновен домашен водоизточник това обикновено става бавно и отнема до няколко дни след приключването на монтажа т.е. филтрацията и останалото оборудване на басейна няма да могат да бъдат тествани и евентуален теч отстранен.
 • Кабел гумиран 4 квадрата с три жила и ел. техник за свързване на осветлението. Ние ще монтираме осветителното тяло на  стената на басейна, готово за свързване от оторизиран ел. техник с контролния панел и вашата ел. система.
 • Стиропор или фибран 10-12 м2 с дебелина 2, 3 или 4 см (в зависимост от това дали страничните тухлени стени са изпълнени с точност) - необходим за изолация около стените на басейна между металната стена и зида.
 • Строителни материали - бетонни тухли (в зависимост от размера на басейна).

Снимки монтаж на басейн ИбизаЗа подробна информация относно всички подготвителни и довършителни работи и разчитането на схемите, моля свържете с нашия технически отдел. Моля, не започвайте подготовка на терена по схемите, преди подписване на договор за доставка, потвърждение, че басейнът е наличен и подробна инструктация относно подготовката на терена!

 

 

 
Монтаж на басейни Fort WayneМонтаж на басейни FORT WAYNE
 
Монтажът на басейни Fort Wayne се извършва на два етапа - инсталация на стените и седмица по-късно - на линера. За първия етап се подготвя груб изкоп по схемата на терена за конкретния модел. По контурите на изкопа (там, където ще бъдат монтирани стените) се прави бетонна замазка. Следва монтажът на стените, а след него, вече направения груб изкоп на дъното на басейна се балансира - от ниско към дълбоко, след което се покрива с бетон и арматура. След като цялото дъно е бетонирано следва монтажът на линера на басейна. (Виж визуализацията).
Всички пакети на басейните Fort Wayne имат осветление. Осветителното тяло се инсталира на стената басейна от техник на Басейни.НЕТ, готово за свързване от квалифициран ел. техник, осигуряването на когото е задължение на клиента.
 
Моля, ако сте се спрели на конкретен модел, изискайте схема в зависимост на разположението и вида на стълбите, които предпочитате.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Инсталация на стъклопластов басейн
Монтаж на басейни CALYPSO и COMPACT
 
Монтажът на монолитните басейни значително се различава от този на сглобяемите и се извършва само в рамките на няколко часа, тъй като стъклопластовите и керамичните басейни представляват един цял модул. За разтоварването на басейна е необходим кран, а в случай на невъзможност да бъде осигурен - голяма човешка сила. Мястото, където ще бъде монтиран басейна трябва да е достъпно т.е. поради размерите си не може да бъде на места, където достъпа е ограничен и  няма пространство през което голямото монолитно тяло на басейна може да мине. Всички пакети на басейните Fort Wayne имат осветление. Осветителното тяло се инсталира на стената басейна от техник на Басейни.НЕТ, готово за свързване от квалифициран ел. техник, осигуряването на когото е задължение на клиента.
 
Басейнът се монтира върху предварително подготвена замазка с арматура. Много популярни в България са рекламите на стъклопластови басейни, които се монтират "без подложен бетон". Такъв продукт на европейския и световен пазар не съществува! В случай, че вградите басейна басейна директно в почвата, рано или късно при наводнение или земетресение или просто с времето басейнът ще се спука, колкото и масивна и здрава да конструкцията му! След поставянето на басейна в изкопа под стълбите и около басейна се слага хидроизолация и се излива земно-влажен бетон.
 

Полезно

Отзимяване на басейна

Отзимяване на басейна

1. Почистване на басейна

• Преди пълнене с вода, почистете стените и дъното на басейна от замърсявания. За стените, използвайте продукта Azuro Clear Forte. Сложете върху гъба от препарата Azuro Clear Forte и нанесете на замърсеното фолио.Оставете за 10 минути. Почистете с гъба замърсените места и щателно изплакнете с вода. В случай на силно замърсяване, повторете съответната процедура.

  • Извадете от водата и от дъното на басейна едрите боклуци с помощта на дръжка и дълбока мрежа.

  2. Проверка на изправността на електрическата инсталаци...

Прочети повече

Новини

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Басейн Ibiza в новия сериал на bTV

Директно от снимачната площадка на новата супер-продукция на bTV, Ви представяме басейн Ибиза 4. Всяка вечер в праймтайма, зрителите на телевизията ще имат възможност да се насладят на сериал, чийто мащаби до момента са непознати за българското кино. Сериалът ще бъден сниман в различни части на света, а басейнът е инсталиран на една от снимачните площадки в Киноцентър "Бояна" в идиличните поли на Витоша. Създателите на сериала пазят подробностите около сюжета в тайна, а снимките продължават еждневно. Ние от Baseini.NET сме горди, че с...

Прочети повече

Връзка с клиента

Свържете се с нас

Свържете се с нас

ПУУЛС ЕУ ЕООД

Булстат: BG202491685 

 

Телефон: +359 (0) 2 482 96 98


Mоб. Телефон: 0876 34 30 73 

Skype: Baseini.net

 

Централен офис: гр. София, бул."Цар Борис" III, No245

e-mail: sales /@/ baseini.net

 

Работно време: понеделник - петък 10.00ч - 18.00ч; събота и неделя - почивни дни;

 

Прочети повече

Последни продукти

Случаен продукт